Wij hebben oog voor onze naaste en helpen elkaar financieel en praktisch

Een belangrijke opdracht in de Bijbel is het omzien naar en helpen van de ander. Als christenen zetten wij ons in tegen armoede, onrecht en ongelijkheid.

  “Wie zich bekommert om een vriend in nood toont zijn eerbied voor de Ontzagwekkende.” (Job 6:14 | NBV)

Namens de gemeente zijn er gemeenteleden met als taak om hiermee bezig te zijn: de Diaconie (diakonos betekent helper). Zij gaan langs bij de mensen die in de problemen zijn geraakt.  Via verschillende kanalen kan de hulpvraag bij de diaconie terecht komen. Dit kan zijn via de predikant, het wijkteam of een gemeentelid. De diakenen leven mee, denken mee en kijken wat voor hulp nodig is. Samen wordt dan een plan gemaakt om in deze situatie zo goed mogelijk hulp te organiseren. Ook kennen zij de organisaties die professionele hulp kunnen bieden.

 

Financiële hulp

Wij helpen mensen die het financieel moeilijk hebben. Dat kan zijn als zij met schulden te maken hebben of hun baan zijn kwijtgeraakt. Of door ziekte of andere omstandigheden niet veel meer kunnen of hebben.

Ook kan het zijn dat mensen structureel niet rond kunnen komen. Ook die mensen helpen we met een bijdrage.

 

Praktische hulp

Bij praktische hulp kun je denken aan het organiseren van een verhuizing of het opknappen van een woonkamer voor mensen die dat zelf niet kunnen en geen hulp in de omgeving hebben.

Verder verzorgen wij jaarlijks voor verschillende gemeenteleden een kerstpakket of een attentie als er stichtingenbezoek wordt afgelegd.

Ook de inzamelingsactie voor de voedselbank wordt door ons gecoördineerd. 

De hulp die wij bieder geldt niet alleen voor gemeenteleden, maar ook voor andere mensen, in de directe omgeving en ook elders in de wereld waar nood, onrecht of armoede is.

De Diaconie is ook regelmatig betrokken bij projecten in het buitenland. Daar worden dan projecten ondersteund van de lokale bevolking die leven in slechte leefomstandigheden. Wij ondersteunen hun projecten vaak financieel en leven en bidden mee. 

Heeft u een hulpvraag of vragen voor de diaconie dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Tom Postuma.

 

Projecten en goede doelen

Hieronder ziet u een overzicht met goede doelen die we vanuit de gemeente regelmatig ondersteunen.

Bartimeus

De Hezenberg Hattem

St. Tear

Waypoint Kampen

St. Setia

Gezamenlijk KIOK-Project Kampen

St. Chris

Roemenie- projecten

VBOK

Voedselbank

ZOA Vluchtelingenzorg     

Stichting Ont-Moet

St. Horeb

Gum Hospital Nigeria

NGK Nieuwe Kerk Kampen

Als gemeente willen wij een gemeenschap zijn van mensen die groeien in hun toewijding aan Jezus Christus en die hun gaven gebruiken ten dienste van elkaar en de wereld.

Lid worden

 

SNel naar

 

Contact

Broederweg 34
8261 GT Kampen
T. 038-3312865

Contactpagina

Volg ons ook op:

© Copyright 2019 - ANBI - Privacystatement - inloggen